Recept
« Terug naar recepten
Salade Nicoise
PT30M
Salade Nicoise
Een heerlijk salade nicoise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frida Vermond
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
340 kCal energie
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Nicoise te bereiden
Een grote houten slabak bekleden met mooie bladen sla.
De tomaten even in heet water dompelen, ontvellen en in achten snijden.
De aardappelen in blokjes snijden.
De ui in dunne ringen snijden.
De olijven halveren.
De tonijn laten uitlekken en klein maken
De eieren in parten snijden.
De tomaten, aardappelblokjes, uiringen, boontjes en olijven losjes mengen.
De slasaus met de kruiden erover gieten, de sla omscheppen, op smaak brengen met peper en zout en in de slabak overdoen.
De tonijn in het midden leggen.
De eipartjes en ansjovis eromheen schikken en de sla direkt serveren.
De tomaten even in heet water dompelen, ontvellen en in achten snijden.
De aardappelen in blokjes snijden.
De ui in dunne ringen snijden.
De olijven halveren.
De tonijn laten uitlekken en klein maken
De eieren in parten snijden.
De tomaten, aardappelblokjes, uiringen, boontjes en olijven losjes mengen.
De slasaus met de kruiden erover gieten, de sla omscheppen, op smaak brengen met peper en zout en in de slabak overdoen.
De tonijn in het midden leggen.
De eipartjes en ansjovis eromheen schikken en de sla direkt serveren.
e.den.hartog zegt: