Recept
« Terug naar recepten
Salade Stellendam
PT30M
Salade Stellendam
Een heerlijk salade stellendam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookcub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Stellendam te bereiden
Snijd de witlof fijn met de appel en ui.
Vermeng het geheel met wat citroensap.
Maak de meloen schoon en maak er bolletjes van.
Vermeng de crème fraîche met de mayonaise en voeg hierna de sherry en een beetje gembervocht toe.
Snij de gember fijn en doe hem bij de saus.
Voeg de kerriepoeder toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
De ijsbergsla fijnsnijden en op het bord leggen. Hierover de witlof, appel en ui doen en leg daar de garnalen op.
Garneer het af met wat meloenbolletjes, wat verse dille of peterselie.
Vermeng het geheel met wat citroensap.
Maak de meloen schoon en maak er bolletjes van.
Vermeng de crème fraîche met de mayonaise en voeg hierna de sherry en een beetje gembervocht toe.
Snij de gember fijn en doe hem bij de saus.
Voeg de kerriepoeder toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
De ijsbergsla fijnsnijden en op het bord leggen. Hierover de witlof, appel en ui doen en leg daar de garnalen op.
Garneer het af met wat meloenbolletjes, wat verse dille of peterselie.