Recept
« Terug naar recepten
Saucijzenbroodjes Italiaanse Stijl
PT60M
Saucijzenbroodjes Italiaanse Stijl
Het land van herkomst bepaalt eigenlijk de kruidenmix voor het vlees. Italie betekent dus venkel, oregano, basilicum, platte peterselie, celery en Parmezaanse kaas.
Bereiding
Hoe Saucijzenbroodjes Italiaanse Stijl te bereiden
- Doe het vlees in een grote kom.
- Doe de ui, knoflook, wortel en celery in stukken in de keukenmachine en pureer dat.
- Verhit in een anti-aanbak bakpan 2 eetlepels olijfolie en fruit de groentepuree totdat een zachte en smeuige massa is ontstaan. Haal dit van het vuur en laat het afkoelen.
- Voeg dan alle ingredienten toe aan de grote kom met gehakt, behalve 1 ei en het bladerdeeg en kneed daarvan een homogeen vleesmengsel.
- Verdeel het vleesmengsel in 20 delen en leg op elk velletje bladerdeeg een deel vleesmengsel.
- Rol de stukken bladerdeeg op tot een rol en plak goed dicht met water en leg de rolletjes op hun naad op het ingevette bakpappier, dat de bakplaat bekleedt..
- Kwast de rolletjes in met het 2de geklutste eitje en schuif de bakplaat met rolletjes de oven in voor 25 minuten.
- Je kunt de Italiaanse saucijzenbroodjes zo laten of nog eens halveren.
- Consumeer ze of vries ze in.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt ze serveren als voorgerechtje of als snack of warme hap. Je kunt ze ook geven bij de borrel en dan kun je er eigenlijk alles bij drinken.