Recept
« Terug naar recepten
Scallopa a la Gorgonzola
PT75M
Scallopa a la Gorgonzola
Een heerlijk scallopa a la gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Claudia de Boer
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scallopa a la Gorgonzola te bereiden
Het vlees kruiden...beetje pittig mag wel...t geeft ook xtra smaak aan de saus. Snij het vlees in mooie stukken (3cmx3cm ongeveer)en bebloem je ze flink.
Olie flink heet in een koekepan en daarin het vlees even goed aanbakken.
Haal het vlees weer uit de pan.
Doe de olie die over is in die pan en maak het goed heet.
De knoflook snel fruiten (pas op...brand zo aan!!)
Dan de wijn erbij om t te blussen.
Vervolgens doe je de slagroom erbij (nie kloppen eerst he )
Dan doe je de gorgonzola erbij en blijven roeren tot het gesmolten is (ff in kleine stukkies snijden...dat scheelt tijd)
Passssoopppppp t mag nu niet meer echt koken!!!!!!!!
fijngehakte peterselie erbij doen. (beetje op gevoel niet te veel)
Vervolgens voeg je het vlees weer toe. ff roeren. en dan laat je het geheel een tijdje inkoken. Als het te dikkig wordt kan je beetje room toevoegen of wijn. Mijn ervaring is...hoe langer je het laat staan hoe lekkerder, maar meer dan een uur houd ik het wachten écht niet uit.
Olie flink heet in een koekepan en daarin het vlees even goed aanbakken.
Haal het vlees weer uit de pan.
Doe de olie die over is in die pan en maak het goed heet.
De knoflook snel fruiten (pas op...brand zo aan!!)
Dan de wijn erbij om t te blussen.
Vervolgens doe je de slagroom erbij (nie kloppen eerst he )
Dan doe je de gorgonzola erbij en blijven roeren tot het gesmolten is (ff in kleine stukkies snijden...dat scheelt tijd)
Passssoopppppp t mag nu niet meer echt koken!!!!!!!!
fijngehakte peterselie erbij doen. (beetje op gevoel niet te veel)
Vervolgens voeg je het vlees weer toe. ff roeren. en dan laat je het geheel een tijdje inkoken. Als het te dikkig wordt kan je beetje room toevoegen of wijn. Mijn ervaring is...hoe langer je het laat staan hoe lekkerder, maar meer dan een uur houd ik het wachten écht niet uit.
Hendrik zegt: