Recept
« Terug naar recepten
Schuimomelet met garnalen
PT20M
Schuimomelet met garnalen
Een heerlijk schuimomelet met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimomelet met garnalen te bereiden
Succestip:
Voeg aan het beslag wat zoet hete chilisaus toe voor een pikante touch!
Klop de eieren met de slagroom schuimig en breng het op smaak met peper, zout en bieslook.
Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin de boter zonder te kleuren. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat het op een niet te hoog vuur stollen. Schep als het ei bijna gestold is de garnalen er overheen en laat het even mee stollen.
Vouw nu de omelet dubbel en laat het even doorbakken. Laat de omelet voorzichtig, omgekeerd op een schaal glijden.
Garneer de omelet tenslotte met peterselie en serveer bij de omelet geroosterd meergranen brood.
Voeg aan het beslag wat zoet hete chilisaus toe voor een pikante touch!
Klop de eieren met de slagroom schuimig en breng het op smaak met peper, zout en bieslook.
Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin de boter zonder te kleuren. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat het op een niet te hoog vuur stollen. Schep als het ei bijna gestold is de garnalen er overheen en laat het even mee stollen.
Vouw nu de omelet dubbel en laat het even doorbakken. Laat de omelet voorzichtig, omgekeerd op een schaal glijden.
Garneer de omelet tenslotte met peterselie en serveer bij de omelet geroosterd meergranen brood.