Recept
« Terug naar recepten
Semur Daging Djawa
PT200M
Semur Daging Djawa
Een heerlijk semur daging djawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Semur Daging Djawa te bereiden
*Verwarm de rijstolie en de boter in de grote pan.
*Fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig wordt.
*Doe dan de salam, purut, laos, ketumbar, nootmuskaat en kruidnagel erbij en verhit en roer tot het mengsel sterk begint te ruiken.
*Dan het vlees erbij en dat aanfruiten tot het bruinig is geworden.
*Nu de ketjap erbij en de sambal en goed blijven roeren.
*Dan de warme bouillon er bij (maakt niet uit wat voor bouillon). Het geheel aan de kook brengen. Deksel er op en vuur laag zetten.
*Laat de inhoud van de pan in 3 uur helemaal gaar smoren onder zo nu en dan doorroeren.
*Fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig wordt.
*Doe dan de salam, purut, laos, ketumbar, nootmuskaat en kruidnagel erbij en verhit en roer tot het mengsel sterk begint te ruiken.
*Dan het vlees erbij en dat aanfruiten tot het bruinig is geworden.
*Nu de ketjap erbij en de sambal en goed blijven roeren.
*Dan de warme bouillon er bij (maakt niet uit wat voor bouillon). Het geheel aan de kook brengen. Deksel er op en vuur laag zetten.
*Laat de inhoud van de pan in 3 uur helemaal gaar smoren onder zo nu en dan doorroeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op met rijst
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Je hebt gelijk,dat zou er best inpassen. Ik voeg het bij de ingredienten.
Jan A
frosmalen zegt: