KookJij

Semur Daging Djawa

Een heerlijk semur daging djawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Semur Daging Djawa te bereiden

*Verwarm de rijstolie en de boter in de grote pan.
*Fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig wordt.
*Doe dan de salam, purut, laos, ketumbar, nootmuskaat en kruidnagel erbij en verhit en roer tot het mengsel sterk begint te ruiken.
*Dan het vlees erbij en dat aanfruiten tot het bruinig is geworden.
*Nu de ketjap erbij en de sambal en goed blijven roeren.
*Dan de warme bouillon er bij (maakt niet uit wat voor bouillon). Het geheel aan de kook brengen. Deksel er op en vuur laag zetten.
*Laat de inhoud van de pan in 3 uur helemaal gaar smoren onder zo nu en dan doorroeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op met rijst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

frosmalen

frosmalen zegt:
Heerlijk.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Jaques,
Je hebt gelijk,dat zou er best inpassen. Ik voeg het bij de ingredienten.
Jan A
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Echt lekker Indisch met al die kruiden. Maar ik mis trassi :?:?