KookJij

Siciliaanse varkenshaas

Een heerlijk siciliaanse varkenshaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Siciliaanse varkenshaas te bereiden

Tomaat wassen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
In kommetje 3,5 el olie en citroensap tot drssing kloppen.
Munt en basilicum (12 kleine blaadjes achterhouden)van takjes halen en boven dressing fijnknippen.
Tomaat en bosui erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In diep bord eieren met snufje zout en peper loskloppen.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Boven diep bord beschuiten verkruimelen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Oregano en knoflook erdoor mengen.
Varkenshaas in plakken van 1 cm. snijden en bestrooien met zout en peper.
Varkenshaas eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn.
In pan 3 1/4 el olie verhitten.
Helft van plakken varkenshaas in
ca 5 min. goudbruin bakken, halverwege keren.
Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Rest van plakken in rest van olie op dezelfde wijze bakken.
Plakken over 5 borden verdelen.
Tomatenmengsel erover scheppen.
Garneren met blaadjes bailicum.
Serveren met gegratineerde aardappels.
( zie recept Bert Allers)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Frej:
Dat moet er inderdaad koud overheen, verder veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Bert Frej

Bert Frej zegt:
BesteBert,
Dat tomatenmengsel moet dat er koud overheen?
Bedankt voor je reactie alvast
bertal

bertal zegt:
Hallo lotte1:
Perfect met je eigen kruiden uit de tuin.
Succes verder en bedankt voor je leuke reactie.
m.v.g. Bert Allers:);)
lotte1

lotte1 zegt:
Bert, bedankt dat we van de recepten van jouw kookclub mogen meegenieten. Echt heel erg lekker, zowel het tomatenmengsel als het paneermeelmengsel. Alles met verse kruiden uit eigen tuin gemaakt.