Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse varkenshaas
PT45M
Siciliaanse varkenshaas
Een heerlijk siciliaanse varkenshaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Siciliaanse varkenshaas te bereiden
Tomaat wassen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
In kommetje 3,5 el olie en citroensap tot drssing kloppen.
Munt en basilicum (12 kleine blaadjes achterhouden)van takjes halen en boven dressing fijnknippen.
Tomaat en bosui erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In diep bord eieren met snufje zout en peper loskloppen.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Boven diep bord beschuiten verkruimelen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Oregano en knoflook erdoor mengen.
Varkenshaas in plakken van 1 cm. snijden en bestrooien met zout en peper.
Varkenshaas eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn.
In pan 3 1/4 el olie verhitten.
Helft van plakken varkenshaas in
ca 5 min. goudbruin bakken, halverwege keren.
Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Rest van plakken in rest van olie op dezelfde wijze bakken.
Plakken over 5 borden verdelen.
Tomatenmengsel erover scheppen.
Garneren met blaadjes bailicum.
Serveren met gegratineerde aardappels.
( zie recept Bert Allers)
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
In kommetje 3,5 el olie en citroensap tot drssing kloppen.
Munt en basilicum (12 kleine blaadjes achterhouden)van takjes halen en boven dressing fijnknippen.
Tomaat en bosui erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In diep bord eieren met snufje zout en peper loskloppen.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Boven diep bord beschuiten verkruimelen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Oregano en knoflook erdoor mengen.
Varkenshaas in plakken van 1 cm. snijden en bestrooien met zout en peper.
Varkenshaas eerst door ei en vervolgens door paneermeel wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn.
In pan 3 1/4 el olie verhitten.
Helft van plakken varkenshaas in
ca 5 min. goudbruin bakken, halverwege keren.
Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Rest van plakken in rest van olie op dezelfde wijze bakken.
Plakken over 5 borden verdelen.
Tomatenmengsel erover scheppen.
Garneren met blaadjes bailicum.
Serveren met gegratineerde aardappels.
( zie recept Bert Allers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bert Frej zegt:
Dat tomatenmengsel moet dat er koud overheen?
Bedankt voor je reactie alvast
bertal zegt:
Perfect met je eigen kruiden uit de tuin.
Succes verder en bedankt voor je leuke reactie.
m.v.g. Bert Allers:);)
lotte1 zegt:
bertal zegt:
Dat moet er inderdaad koud overheen, verder veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers