Recept
« Terug naar recepten
Sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan
PT35M
Sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan
Een heerlijk sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint-jakobsschelpen en gerookte zalm met saffraan te bereiden
Wrik de sint-jakobsschelpen open met een oestermesje. Haal de vruchten voorzichtig uit de schelp, spoel zeer goed en dep droog. Snijd het koraal (het rode gedeelte) weg en vries in voor een andere bereiding. Verwijder van het witte gedeelte (de nootjes) zorgvuldig de vliesjes.
Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn. Rol de plakken gerookte zalm op tot roosjes.
Laat de visfumet tot de helft inkoken, roer de saffraan erdoor en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de ui fijn en smelt de boter. Snijd de sint-jakobsnoten doormidden en bak heel kort (2 minuten) in de hete boter met de fijngesnipperde ui.
Verdeel de saffraansaus over diepe warme borden. Schik daarin telkens drie halve sint-jakobsnoten, een zalmroosje en blokjes tomaat. Versier de zalm met sprietjes bieslook en de sint-jakobsnoten met een takje peterselie.