Recept
« Terug naar recepten
Slakken
PT25M
Slakken
Een heerlijk slakken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slakken te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor het deeg bloem en Backin mengen en boven een mengkom zeven. De overige ingrediënten toevoegen en met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad deeg kneden (niet te lang kneden anders wordt het deeg te vochtig).
Aansluitend het deeg op een met bloem bestrooid werkblad leggen en een rol van het deeg vormen. Het deeg tot een rechthoek (50x35 cm) uitrollen.
Voor de vulling het deeg met pruimenmoes bestrijken en met de overige ingrediënten voor de vulling bestrooien.
Het deeg vanaf de langste zijde stevig oprollen en na elke 2 cm doorsnijden. De rolletjes op een ingevette met bakpapier beklede bakplaat leggen en een beetje aandrukken. Het uiteinde van elke rol 2 à 3 cm uitrollen en tot een slakkenkop vormen.
Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de nog warme slakken met het glazuur en garneer ze met amandelen.
Aansluitend het deeg op een met bloem bestrooid werkblad leggen en een rol van het deeg vormen. Het deeg tot een rechthoek (50x35 cm) uitrollen.
Voor de vulling het deeg met pruimenmoes bestrijken en met de overige ingrediënten voor de vulling bestrooien.
Het deeg vanaf de langste zijde stevig oprollen en na elke 2 cm doorsnijden. De rolletjes op een ingevette met bakpapier beklede bakplaat leggen en een beetje aandrukken. Het uiteinde van elke rol 2 à 3 cm uitrollen en tot een slakkenkop vormen.
Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de nog warme slakken met het glazuur en garneer ze met amandelen.