Lekker van restjes.
In de schil aardappeltjes koken met rozemarijn en dan snijden en bakken.
Recept
« Terug naar recepten
Smoorpotje
PT45M
Smoorpotje
Een heerlijk smoorpotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smoorpotje te bereiden
Kipvlees in stukken, en kruiden met peper en zout.
Smelt de boter en fruit daarin de ui.
Voeg de boontjes toe, en breng aan de kook.
Voeg de kipfilets blokjes toe.
Voeg zoveel water toe dat het 1/3 onderstaat.
Zachtjes laten koken en voeg dan de in stukjes gesneden worteltjes toe, aan de kook brengen en voeg eventueel nog wat water toe.
Dan de gesneden bloemkool en doperwtjes er bij.
Na 10 min. controleren of het gaar is.
Haal de groenten uit de pan en maak een papje van de room en bindt dit met de bloem, voeg het aan het groenten nat tot een dikke vla, zacht koken.
Doe de groenten terug in de pan en voeg de kruiden toe.
Dan op het laatst de Rettich erbij,en voor het opdienen de peterselie er over.
Smelt de boter en fruit daarin de ui.
Voeg de boontjes toe, en breng aan de kook.
Voeg de kipfilets blokjes toe.
Voeg zoveel water toe dat het 1/3 onderstaat.
Zachtjes laten koken en voeg dan de in stukjes gesneden worteltjes toe, aan de kook brengen en voeg eventueel nog wat water toe.
Dan de gesneden bloemkool en doperwtjes er bij.
Na 10 min. controleren of het gaar is.
Haal de groenten uit de pan en maak een papje van de room en bindt dit met de bloem, voeg het aan het groenten nat tot een dikke vla, zacht koken.
Doe de groenten terug in de pan en voeg de kruiden toe.
Dan op het laatst de Rettich erbij,en voor het opdienen de peterselie er over.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
carmen zegt:
sensowier zegt:
carmen zegt: