Recept
« Terug naar recepten
Sole tomato
PT15M
Sole tomato
Een heerlijk sole tomato recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sole tomato te bereiden
De (ontdooide) tongfilets goed droogdeppen met keukenpapier. Bestrooien met zout, peper en bloem. De tomaatjes doorsnijden en in een schaaltje met de uitjes, olijfolie, knoflookpoeder naar smaak en een beetje zout en peper in de magnetron plaatsen. Op hoge stand 3 minuten laten koken. De tomaatmassa goed doorroeren en door een zeef drukken zodat velletjes en uitjes achterblijven. In de tomatensaus peterselie roeren en even laten staan. Intussen in het bakproduct de tongfilets in enkele minuten mooi bruin bakken. De tongfilets op het bord leggen en een paar lepels van de tomatensaus eroverheen doen.
kooktan zegt: