Dit recept kreeg ik op vakantie in spanje. Is erg lekker met stokbrood en een frisse salade of jonge groente.
Kan uiteraard ook als onderdeel van een (tapas)buffet of als borrelhapje.
De spanjaarden serveren het vaak als voorgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Spaanse gehaktballetjes (Albondigas)
PT30M
Spaanse gehaktballetjes (Albondigas)
Een heerlijk spaanse gehaktballetjes (albondigas) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
300 kCal energie
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
een Spanjaard
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) te bereiden
- Fruit de ui in de boter tot ze glazig is. Doe er dan de knoflook bij en laat even meefruiten.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Doe het wittebroodkruim in een kom en sprenkel er de 4 eetl. sherry over. Doe er het ei bij en daarna het gehakt- en uien mengsel. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat.
- Vorm hier 20 tot 24 kleine balletjes van (met een koele vochtige hand) en rol ze daarna licht door de bloem.
- Verhit in een koekepan of wok de olie en bak de balletjes rondom mooi bruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verwijder de meeste olie.
- Voeg sherry en water toe en enkele eetl. tomatenpuree. Er moet een lich gebonden saus ontstaan. ( je kunt er nog een klontje boter doorheen roeren)
- Laat de saus even doorkoken en warm de balletjes er nog even in op.
- Doe alles op een schaal en strooi er de peterselie over.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Doe het wittebroodkruim in een kom en sprenkel er de 4 eetl. sherry over. Doe er het ei bij en daarna het gehakt- en uien mengsel. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat.
- Vorm hier 20 tot 24 kleine balletjes van (met een koele vochtige hand) en rol ze daarna licht door de bloem.
- Verhit in een koekepan of wok de olie en bak de balletjes rondom mooi bruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verwijder de meeste olie.
- Voeg sherry en water toe en enkele eetl. tomatenpuree. Er moet een lich gebonden saus ontstaan. ( je kunt er nog een klontje boter doorheen roeren)
- Laat de saus even doorkoken en warm de balletjes er nog even in op.
- Doe alles op een schaal en strooi er de peterselie over.