Recept
« Terug naar recepten
Spaanse visschotel: Pescado al horno els pescador
PT70M
Spaanse visschotel: Pescado al horno els pescador
Een heerlijk spaanse visschotel: pescado al horno els pescador recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4/5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse visschotel: Pescado al horno els pescador te bereiden
Oven op 175 gr C.
1. Je werkt met laagjes, dus eerst een laagje van de aardappelschijfjes in de ovenschaal doen en dan een laagje uien. Besprenkel deze laag met wat olijfolie
(1 a 2 el) en met zout en peper.
2. Maak dan weer een laag met aardappels en uien en weer besprenkelen met olie, zout en peper. Maak 2 a 3 lagen hiervan.
3.Als aardappels en ui op zijn dan de partjes tomaat erover verdelen.
4. Dek de schaal af met alufolie en schuif de schaal in de oven voor ong 45 minuten of tot de aardappels bijna gaar zijn.
5. Ondertussen het broodje in dunne plakjes snijden en die plakjes weer in blokjes. Tot gebruik opzij leggen.
6. De visfilets aan beide kanten bestrijken met zout en laten rusten.
7. Haal de schotel uit de oven als het zover is en leg de visfilets bovenop het aardappel/ui/tomaatmengsel.
8.Kwast de bovenkant van de visfilets in met wat olie .
9. Bestrooi het geheel nu met tijm + rozemarijn + marjolein + peterselie + wat citroensap.
10. Schenk de wijn erover.
11. Bestrooi met de blokjes brood en wat paneermeel.
12. Schuif de schotel weer in de oven voor 12 a 15 minuten of tot de vis gaar is. Zo nu en dan broodblokjes enz deppen met een kwastje met olie.
1. Je werkt met laagjes, dus eerst een laagje van de aardappelschijfjes in de ovenschaal doen en dan een laagje uien. Besprenkel deze laag met wat olijfolie
(1 a 2 el) en met zout en peper.
2. Maak dan weer een laag met aardappels en uien en weer besprenkelen met olie, zout en peper. Maak 2 a 3 lagen hiervan.
3.Als aardappels en ui op zijn dan de partjes tomaat erover verdelen.
4. Dek de schaal af met alufolie en schuif de schaal in de oven voor ong 45 minuten of tot de aardappels bijna gaar zijn.
5. Ondertussen het broodje in dunne plakjes snijden en die plakjes weer in blokjes. Tot gebruik opzij leggen.
6. De visfilets aan beide kanten bestrijken met zout en laten rusten.
7. Haal de schotel uit de oven als het zover is en leg de visfilets bovenop het aardappel/ui/tomaatmengsel.
8.Kwast de bovenkant van de visfilets in met wat olie .
9. Bestrooi het geheel nu met tijm + rozemarijn + marjolein + peterselie + wat citroensap.
10. Schenk de wijn erover.
11. Bestrooi met de blokjes brood en wat paneermeel.
12. Schuif de schotel weer in de oven voor 12 a 15 minuten of tot de vis gaar is. Zo nu en dan broodblokjes enz deppen met een kwastje met olie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Dit was echt een overheerlijk recept, vol pure smaken.Ik heb het gemaakt voor 2 personen met 2 pangasiusfilets en iets minder aardappels en met een stuk of 5 trostomaatjes. De rest van de ingrediënten heb ik niet verminderd. Er bleef maar een heel klein bakje over dat mijn man de volgende dag bij de lunch nam.