KookJij

Spaghetti met Saus van Groene Olijven en Gebakken Broodkruim

Een echte Italiaanse klassieker.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met Saus van Groene Olijven en Gebakken Broodkruim te bereiden

  1. SAUS:                                                                                                                                                                                                            
  2. Wrijf de knoflook en de ansjovis door elkaar in een vijzel en stort dat in een flinke kom.
  3. Gooi daarbij de olijfolie, de peterselie en de basilicum, Dan de fijn gehakte olijven en kappertje en naar smaak
  4. vers gemalen peper en ietsje zout. Klop dit geheel goed door elkaar.
  5. STROOISEL
    Verhit in een anti-aanbak koekepan 1 eetlepel olijfolie en fruit daarin aan de Panko tot die goudkleurig is geworden.
  6. Laat dit kruim uitlekken op keukenpapier en roer dan de dille en de zeste er door in een kommetje.
  7. PASTA                                                                                                                                                                                                  
  8.  Zet een grote pan op met water en zout (1 eetlepel per 2 liter) en kook daarin al dente de uitgekozen pasta (:spaghetti, linguini of een andere lange soort). Giet af en bewaar 4 - 5 eetlepels kookvocht.
  9. Doe de pasta weer terug in de pan met de bewaarde hoeveelheid kookvocht plus de olijvesaus. Roer  daar door  heen de 8 eetlepels fijn geraspte Parmezaan en het citroensap.
  10. Verdeel dit over de (voorverwarmde) borden en bestrooi met het Panko-mengsel en de extra geraspte Parmezaanse kaas.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk hierbij een lichte rode Italiaanse wijn of een stevige rosé of een volle witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst