Recept
« Terug naar recepten
Spätzle met champignons en kaas
PT40M
Spätzle met champignons en kaas
Een heerlijk spätzle met champignons en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spätzle met champignons en kaas te bereiden
Zeef de bloem en kneed er met de eieren, de crème fraîche wat peper en zout en een snufje nootmuskaat een soepel deeg van. Laat het deeg in huishoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Snijd ze in kwarten.
Breng water met zout aan de kook.
Neem met een kleine lepel stukjes van het deeg af. Je kunt het deeg ook met een mes in kleine reepjes snijden of door een vergiet drukken. Laat de reepjes in het kokende water glijden en kook de spätzle totdat ze boven komen drijven. Dit duurt ongeveer 3 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de boter in een pan en bak de spätzle al omscheppend goudbruin.
Bak intussen in een andere pan het spek knapperig uit, neem het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
Fruit de uien 3 min. in het bakvet, voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Schep champignonmengsel en spekreepjes over de spätzle en maak af met de lente-ui.
Serveer met geraspte kaas, bijvoorbeeld emmentaler.