Recept
« Terug naar recepten
Spek-uientaartjes
PT40M
Spek-uientaartjes
Een heerlijk spek-uientaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Twaalf maanden lekker eten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spek-uientaartjes te bereiden
Bladerdeeg ontdooien. Boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende melk en slagroom erdoor roeren. Blijven roeren tot gladde gebonden saus. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Saus iets laten afkoelen. Eén voor één de eieren erdoor roeren. Ui pellen en snipperen. Bacon in kleine stukjes snijden. In koekenpan olie verkitten en hierin bacon ± 2 min bakken. Uisnippers erbij en in ± 5 minuten lichtbruin bakken. Laten afkoelen. Taartvormpjes bekleden met bakpapier of invetten en dan bekleden met bladerdeeg. Inprikken met een vork.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225°C. Spek-uimengsel over de vormpjes verdelen. Saus erover verdelen. Taartjes in ± 20 minuten gaar en bruin bakken.
Serveertips
De taartjes kunnen lauw of koud gegeten worden en zijn echt heerlijk!
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225°C. Spek-uimengsel over de vormpjes verdelen. Saus erover verdelen. Taartjes in ± 20 minuten gaar en bruin bakken.
Serveertips
De taartjes kunnen lauw of koud gegeten worden en zijn echt heerlijk!