Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesoep met champignons
PT35M
Spinaziesoep met champignons
Een heerlijk spinaziesoep met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesoep met champignons te bereiden
1. Blancheer de spinazie 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet. Hak de blaadjes zo fijn mogelijk.
2. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de aardappelen en de kippenbouten bij. Laat 15 minuten zacht koken.
3. Borstel de champignons droog schoon, snij ze in fijne plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, in een likje boter. Kruid met peper.
4. Neem de kippenbouten weg. Haal het vlees van de boutjes en snij het in reepjes. Mix de soep. Doe er de spinazie, het kippenvlees en de champignons bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog heel even goed doorwarmen.
2. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe er de aardappelen en de kippenbouten bij. Laat 15 minuten zacht koken.
3. Borstel de champignons droog schoon, snij ze in fijne plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, in een likje boter. Kruid met peper.
4. Neem de kippenbouten weg. Haal het vlees van de boutjes en snij het in reepjes. Mix de soep. Doe er de spinazie, het kippenvlees en de champignons bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog heel even goed doorwarmen.