KookJij

Spliterwtendip

Een heerlijk spliterwtendip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
  2. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Jan A.naar een recept van kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spliterwtendip te bereiden

1).De uitgelekte spliterwten opzetten met iets water er boven en langzaam aan de kook brengen.
2).De gevijzelde knoflook en uien toevoegen.
3).Het schuim afscheppen.
4).Zodra de spliterwten echt boterzacht zijn geworden, afgieten (afgegoten water bewaren) en in de blender doen om er een homogene gladde massa van te maken.
5).Dit gaat weer in de pan terug met (een gedeelte van) het kookwater om het wat dunner te maken.
6).Doe er de saffraan bij, komijn, de paprika, het zout, de peper en het tomatenconcentraat en al roerend dit in laten koken.
7).Doe het citroensap er bij en kook even door tot een mooie dikke massa.
8).Breng dit verder op smaak met zout-peper-citroensap en roer de peterselie-koriander-basilicum blaadjes er door
9).Breng dit over op een diep bord en maak een kuil in het midden, waarin de olie gaat.
10.Bestrooi met de gemalen hazelnoten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Geer er toast bij of vers nog warm brood.
NOOT: De tijd is exclusief de spoel-en weektijd van de spliterwten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst