Recept
« Terug naar recepten
Spruitenstoofschotel
PT30M
Spruitenstoofschotel
Een heerlijk spruitenstoofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitenstoofschotel te bereiden
-De blokjes hamlappen op hoog vuur even bruin bakken.
-150 ml kokend water erbij doen samen met het bouillonblokje en het laurierblad.
-Het vuur zacht zetten, deksel schuin op de pan en laten stoven tot ze zacht zijn (ongeveer 45 min.).
-Het water is nu ook ververdampt.
-De champignons erbij doen en het vuur weer even hoog zetten zodat de champignons even meebakken.
-200 ml. water erbij doen en de spruitjes en krieltjes erbij doen, goed doorroeren en als het weer kookt het vuur laag zetten, deksel op de pan en laten gaarstoven.
-Als alles gaar is, alles uit de pan scheppen (laurier weggooien) en van het vocht de jus uit het zakje maken indien nodig nog wat water toevoegen.
-De creme fraiche en de peterselie toevoegen en goed roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-Alles terug bij de saus doen en nog even goed doorwarmen.
-150 ml kokend water erbij doen samen met het bouillonblokje en het laurierblad.
-Het vuur zacht zetten, deksel schuin op de pan en laten stoven tot ze zacht zijn (ongeveer 45 min.).
-Het water is nu ook ververdampt.
-De champignons erbij doen en het vuur weer even hoog zetten zodat de champignons even meebakken.
-200 ml. water erbij doen en de spruitjes en krieltjes erbij doen, goed doorroeren en als het weer kookt het vuur laag zetten, deksel op de pan en laten gaarstoven.
-Als alles gaar is, alles uit de pan scheppen (laurier weggooien) en van het vocht de jus uit het zakje maken indien nodig nog wat water toevoegen.
-De creme fraiche en de peterselie toevoegen en goed roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-Alles terug bij de saus doen en nog even goed doorwarmen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
apu zegt:
apu zegt:
Gerard van der Leeuw zegt:
apu zegt:
slaatje zegt:
apu zegt: