KookJij

Spruitenstoofschotel

Een heerlijk spruitenstoofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitenstoofschotel te bereiden

-De blokjes hamlappen op hoog vuur even bruin bakken.
-150 ml kokend water erbij doen samen met het bouillonblokje en het laurierblad.
-Het vuur zacht zetten, deksel schuin op de pan en laten stoven tot ze zacht zijn (ongeveer 45 min.).
-Het water is nu ook ververdampt.
-De champignons erbij doen en het vuur weer even hoog zetten zodat de champignons even meebakken.
-200 ml. water erbij doen en de spruitjes en krieltjes erbij doen, goed doorroeren en als het weer kookt het vuur laag zetten, deksel op de pan en laten gaarstoven.
-Als alles gaar is, alles uit de pan scheppen (laurier weggooien) en van het vocht de jus uit het zakje maken indien nodig nog wat water toevoegen.
-De creme fraiche en de peterselie toevoegen en goed roeren.
-Even proeven en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
-Alles terug bij de saus doen en nog even goed doorwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Derbyke, jullie ook een hele fijne avond!:);)
derbyke

derbyke zegt:
Monique, had het ook al voorgesteld:) wachten vol spanning op zijn heerlijke recepten en gerechten. Fijne avond groetjes van ons 3tjes :);):p
apu

apu zegt:
Gerard, waarom maak je geen eigen site aan hier bij kookjij? Je hebt zoveel tips en een uitgesproken mening, plaats eigen recepten? Iedereen is welkom hier!:)
apu

apu zegt:
Gerard: als je bij dit recept de jus zelf wilt maken, dan moet je een roux maken en die verdunnen met bouillon (zelf gemaakt of van een blokje)het gaat om de hoeveelheid vocht, dan worden de spruiten ook goed gaar, uiteindelijk bind je het vocht dan weer met de creme fraiche, dat is de clu van het recept, alleen wat boter werkt in dit recept niet. En dat zelf bouillon maken doe ik wekelijks, heerlijk, botten, schenkel, wortel, selderij, bladselderij en wat prei, zeven en je hebt een heerlijke bouillon die je overal bij kan gebruiken:):)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Lekker, gemaakt, maar de jus uit een pakje.... Nee!!! Een beetje boter in de koekenpan, laten smelten, eventueel een gesnipperd uitje erbij.... Klaar. Bouillonblokjes zijn ook niet echt lekker. Vraag de slager/beenhouwer om wat botten (kost vaak niksniemendal) en trek er bouillon van, uitje, worteltje erbij; wat je niet gebruikt is prima in te vriezen: goedkoper, lekkerder, gezonder. Maar de spruitjes blijven leer.
Anna

Anna zegt:
Leuk, Monique!:D:D
Fijn weekend, alvast
;);)
apu

apu zegt:
Ik heb m'n gsm altijd bij de hand, 5 megapixel, en soms denk ik eraan, soms niet;) MAAR ik ga er nu iedere keer aan proberen te denken, dan zal ik de foto's alsnog erbij zetten, de meeste recepten maak ik toch vaker:):)
derbyke

derbyke zegt:
Een gouden tip, fototoestel altijd binnen handbereik en zeker in de keuken :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Monique, je plaatst altijd van die lekkere en maakbare recepten maar wat ik jammer vind is dat je er nooit een foto bijzet. Ik begrijp dat je er niet altijd aan denkt, heb ik zelf ook hoor, maar het zou zo leuk zijn om het te zien. Groetjes Gerda :p:p:p:p