KookJij

Spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas

Een heerlijk spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas te bereiden

Reinig de spruitjes, halveer ze en kook ze in zout water tot ze niet helemaal gaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water en vervolgens uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en stoom ze ca. 20 min. tot ze niet volledig gaar zijn. Schil ze en snijd ze in schijven. Doe ze samen met de spruitjes in een vuurvaste schaal. Roer de bouillon met slagroom, tijm en de helft van de kaas door elkaar. Kruid met zout, cayennepeper en nootmuskaat. Giet over de groenten en strooi de resterende, verbrokkelde kaas eroverheen. Gratineer ca. 25 min. goudbruin in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst