Recept
« Terug naar recepten
Spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas
PT40M
Spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas
Een heerlijk spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjesgratin met aardappelen en geitenkaas te bereiden
Reinig de spruitjes, halveer ze en kook ze in zout water tot ze niet helemaal gaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water en vervolgens uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en stoom ze ca. 20 min. tot ze niet volledig gaar zijn. Schil ze en snijd ze in schijven. Doe ze samen met de spruitjes in een vuurvaste schaal. Roer de bouillon met slagroom, tijm en de helft van de kaas door elkaar. Kruid met zout, cayennepeper en nootmuskaat. Giet over de groenten en strooi de resterende, verbrokkelde kaas eroverheen. Gratineer ca. 25 min. goudbruin in de oven.
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen en stoom ze ca. 20 min. tot ze niet volledig gaar zijn. Schil ze en snijd ze in schijven. Doe ze samen met de spruitjes in een vuurvaste schaal. Roer de bouillon met slagroom, tijm en de helft van de kaas door elkaar. Kruid met zout, cayennepeper en nootmuskaat. Giet over de groenten en strooi de resterende, verbrokkelde kaas eroverheen. Gratineer ca. 25 min. goudbruin in de oven.