Recept
« Terug naar recepten
Stamppot kruidenkroketjes met garnalen
PT50M
Stamppot kruidenkroketjes met garnalen
Een heerlijk stamppot kruidenkroketjes met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot kruidenkroketjes met garnalen te bereiden
Kook de aardappelen in water met wat zout gaar en laat ze uitstomen. In de tussentijd de boter smelten en laten uitbruisen, zonder te kleuren. De bloem erdoor roeren en verhitten tot het loslaat van de bodem. Nu geleidelijk de melk toevoegen tot er een dikke saus ontstaat. Dit even laten doorkoken, de kruiden en het ei er aan toevoegen.
De aardappelen fijnstampen en dit mengsel erdoor mengen. Als laatste de garnalen erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout. Deze massa op een platte schaal scheppen, plat drukken en in de koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vervolgens verdelen in ca. 20 bolletjes. Deze met de hand rollen tot kroketvorm. Dan door de bloem halen, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Nu op een schaal met keukenpapier plaatsen en nogmaals 30 minuten laten opstijven. Voor gebruik in hete olie (190ºC.) goudbruin en krokant afbakken. Niet te veel tegelijk, anders koelt de olie teveel af! Serveer de kruidenkroketjes als voorgerecht, lunchgerecht op gewoon als borrelhapje.
De aardappelen fijnstampen en dit mengsel erdoor mengen. Als laatste de garnalen erdoor mengen en op smaak brengen met peper en zout. Deze massa op een platte schaal scheppen, plat drukken en in de koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vervolgens verdelen in ca. 20 bolletjes. Deze met de hand rollen tot kroketvorm. Dan door de bloem halen, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
Nu op een schaal met keukenpapier plaatsen en nogmaals 30 minuten laten opstijven. Voor gebruik in hete olie (190ºC.) goudbruin en krokant afbakken. Niet te veel tegelijk, anders koelt de olie teveel af! Serveer de kruidenkroketjes als voorgerecht, lunchgerecht op gewoon als borrelhapje.