KookJij

Stamppot witte kool

Een heerlijk stamppot witte kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tuinadvies
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot witte kool te bereiden

Gebakken witte kool: bak stukken of snippers witte kool in olie of boter. Kruid ze met cayennepeper en een beetje zout. Dien op met spiegeleieren, vlees of vis.

Pakketjes: Haal grote bladeren van de witte kool. Snij er de dikke nerf uit. Leg de bladeren enkele minuten in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water. Leg ze op het werkblad. Leg er een hoopje varkensgehakt op. Vouw het blad toe en steek er een prikker in. Leg de pakketjes in een ingeboterde vuurvaste schaal en zet ze ongeveer 40 minuten in een warme oven.

Schil en kook aardappelen. Snij witte koolbladeren fijn. Kook ze gaar. Pureer de aardappelen. Meng er de witte kool onder. Voeg er voor de smaak wat muskaatnoot, peper en zout aan toe. Goed roeren, proeven en opdienen met worst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst