Recept
« Terug naar recepten
Stellendanse peenstamp met garnalen
PT40M
Stellendanse peenstamp met garnalen
Een heerlijk stellendanse peenstamp met garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stellendanse peenstamp met garnalen te bereiden
Succestip:
Laat het geheel afkoelen en rol er kroketjes van. Deze door eiwit en paneermeel halen en laten opstijven. Na een paar uur opstijven, frituren in olie en u heeft een compleet ander gerecht.
Snijd de prei in ringetjes en de wortel en ui in blokjes. Kook de aardappels gaar in water. Kook apart de wortelen en ui gaar in water. Giet de aardappels af en laat deze even droogstomen. Schep nu de ui en wortel erbij. Houd het vocht achter om eventueel later de stamppot wat smeuïger te maken. Meng het geheel goed door elkaar en voeg op het laatst de preiringetjes, peterselie en de garnalen erbij. Breng op smaak met peper en zout en schep de stamppot, eventueel in balletjes, in een ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter over het paneermeel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200ºC. en laat de bovenzijde goudbruin kleuren. Maak ondertussen de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de stamppot.
Laat het geheel afkoelen en rol er kroketjes van. Deze door eiwit en paneermeel halen en laten opstijven. Na een paar uur opstijven, frituren in olie en u heeft een compleet ander gerecht.
Snijd de prei in ringetjes en de wortel en ui in blokjes. Kook de aardappels gaar in water. Kook apart de wortelen en ui gaar in water. Giet de aardappels af en laat deze even droogstomen. Schep nu de ui en wortel erbij. Houd het vocht achter om eventueel later de stamppot wat smeuïger te maken. Meng het geheel goed door elkaar en voeg op het laatst de preiringetjes, peterselie en de garnalen erbij. Breng op smaak met peper en zout en schep de stamppot, eventueel in balletjes, in een ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter over het paneermeel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200ºC. en laat de bovenzijde goudbruin kleuren. Maak ondertussen de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de stamppot.
petra zegt: