Recept
« Terug naar recepten
Stevige bloemkool restjes soep
PT50M
Stevige bloemkool restjes soep
Een heerlijk stevige bloemkool restjes soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Stevige bloemkool restjes soep te bereiden
Aardappelen schillen en wassen, in dobbelsteentjes snijden en afspoelen. In magnetronschaal doen met een vliesje water op de bodem en 10 min. op hoogste stand garen. 2 Minuten laten nagaren en dan afgieten en schaal open laten staan.
Uien snijden in kleine blokjes. Knoflook fijn hakken in theelepeltje zout. 4 Eetlepels vloeibare boter verhitten in hapjespan. Uien er in, even roeren en de knoflook er bij.
Op een zeer laag pitje plm 10 min. laten staan, zo nu en dan omscheppen. Als ze mooi glazig zijn, de champignons in kleine stukjes gesneden erbij en het bouillonblokje erboven verkruimelen. Weer omroeren. Na 6 minuten op halfhoog vuur de rookworst, in kleine blokjes gesneden, er bij doen. Na 5 minuten het vuur hoog zetten en de bloem toevoegen. 2 minuten goed mengen. Dan scheut melk erbij en roeren tot het goed begint te binden. Dit herhalen tot de melk op is.Aardappelblokjes en bloemkool toevoegen en dan 10 minuten laten staan op een spaarbrander, (klein pitje), opscheppen, heet !! En smullen maar.
Uien snijden in kleine blokjes. Knoflook fijn hakken in theelepeltje zout. 4 Eetlepels vloeibare boter verhitten in hapjespan. Uien er in, even roeren en de knoflook er bij.
Op een zeer laag pitje plm 10 min. laten staan, zo nu en dan omscheppen. Als ze mooi glazig zijn, de champignons in kleine stukjes gesneden erbij en het bouillonblokje erboven verkruimelen. Weer omroeren. Na 6 minuten op halfhoog vuur de rookworst, in kleine blokjes gesneden, er bij doen. Na 5 minuten het vuur hoog zetten en de bloem toevoegen. 2 minuten goed mengen. Dan scheut melk erbij en roeren tot het goed begint te binden. Dit herhalen tot de melk op is.Aardappelblokjes en bloemkool toevoegen en dan 10 minuten laten staan op een spaarbrander, (klein pitje), opscheppen, heet !! En smullen maar.
Mijn kookverhaal (Rob Brand)
Tegen het einde van de week duik ik altijd even in de koelkast om te kijken wat er nog "over" is. Zo kom ik veelal tot een niet bestaand recept, wat bijna niets kost en toch een heerlijke maaltijd is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ellendeling zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
onderdepannen zegt:
onderdepannen zegt: