Recept
« Terug naar recepten
Stokvis-aardappelschotel
PT55M
Stokvis-aardappelschotel
Een heerlijk stokvis-aardappelschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Stokvis-aardappelschotel te bereiden
1. Laat de stokvis 12 uur ontzouten in koud water. Ververs het water een paar keer.
2. Verwijder het vel en de graten van de vis, snij hem in blokjes.
3. Schil de aardappelen, snij ze in fijne plakjes en bak ze goudbruin in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Bak de uiringen goudbruin in olijfolie. laat ze uitlekken op keukenpapier.
5. Schik aardappelen, vis, uien en tomaten in laagjes in een ovenschaal. Begin en eindig met aardappelen. Strooi afgeriste rozemarijnblaadjes tussen de laagjes en kruid met peper uit de molen.
6. Giet er een kopje water bij. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een warme oven van 180°C. Verwijder de folie voor de laatste 5 minuten.
2. Verwijder het vel en de graten van de vis, snij hem in blokjes.
3. Schil de aardappelen, snij ze in fijne plakjes en bak ze goudbruin in ruim olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Bak de uiringen goudbruin in olijfolie. laat ze uitlekken op keukenpapier.
5. Schik aardappelen, vis, uien en tomaten in laagjes in een ovenschaal. Begin en eindig met aardappelen. Strooi afgeriste rozemarijnblaadjes tussen de laagjes en kruid met peper uit de molen.
6. Giet er een kopje water bij. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een warme oven van 180°C. Verwijder de folie voor de laatste 5 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
renee zegt:
I have not cooked this recipe but it looks very good. I'll print this recipe after I have cooked the dish. I had forgotten about this kind of fish but I do remember my mother making it with rice, potatoes and onions. I always liked it very much. I haven't had stamppot stokvis for more than 50 years... Hmm long time. Thank you, till next time.Renee::
tina zegt: