Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
PT150M
Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst
Een heerlijk stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst te bereiden
Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de ui en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 theelepels zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
Zet ongeveer 2 uur in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.
Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 theelepels zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
Zet ongeveer 2 uur in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Lekker, hoor!;):D
fijnproever zegt: