Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van ree met pompoencrème, gekarameliseerde sjalotten en witloof
PT150M
Stoofpotje van ree met pompoencrème, gekarameliseerde sjalotten en witloof
Maak het vlees een dag op voorhand klaar, dan kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van ree met pompoencrème, gekarameliseerde sjalotten en witloof te bereiden
- Dep het vlees droog en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees in porties goudbruin in boter (zoals kleine biefstukjes) en doe ze daarna in een diepe pot. Bak de uien ook in de pan voeg ze toe aan het vlees.
- Blus de pan met de wijn en schraap alle aanbaksels los. Voeg toe aan het vlees, samen met de fond. Breng aan de kook en voeg laurier en tijm toe. Laat minstens 2 uur zachtjes sudderen (eventueel langer, het vlees moet zacht zijn) en werk dan af met de chocolade.
- Snij de pompoen in stukken en gaar ze in een hete oven. Pureer het vruchtvlees dan met wat boter, peper, zout en nootmuskaat. Bak de sjalotten traag in boter. Snij het witloof fijn en meng met arachideolie, peper, zout en fijngesneden peterselie.