KookJij

Stoofpotje van ree met pompoencrème, gekarameliseerde sjalotten en witloof

Maak het vlees een dag op voorhand klaar, dan kunnen de smaken zich nog beter ontwikkelen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje van ree met pompoencrème, gekarameliseerde sjalotten en witloof te bereiden

  1. Dep het vlees droog en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees in porties goudbruin in boter (zoals kleine biefstukjes) en doe ze daarna in een diepe pot. Bak de uien ook in de pan voeg ze toe aan het vlees.
  2. Blus de pan met de wijn en schraap alle aanbaksels los. Voeg toe aan het vlees, samen met de fond. Breng aan de kook en voeg laurier en tijm toe. Laat minstens 2 uur zachtjes sudderen (eventueel langer, het vlees moet zacht zijn) en werk dan af met de chocolade.
  3. Snij de pompoen in stukken en gaar ze in een hete oven. Pureer het vruchtvlees dan met wat boter, peper, zout en nootmuskaat. Bak de sjalotten traag in boter. Snij het witloof fijn en meng met arachideolie, peper, zout en fijngesneden peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst