Verdeel de stoofschotel over de borden en strooi daarover de gesnipperde peterselie en de citroenrasp.
NOOT: De tijd moet met 2-21/2 uur worden verlengd wanneer men de bonen zelf gaat koken.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofschotel van Bonen en Chorizo met Broodkorst
PT145M
Stoofschotel van Bonen en Chorizo met Broodkorst
Een heerlijk stoofschotel van bonen en chorizo met broodkorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
145 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofschotel van Bonen en Chorizo met Broodkorst te bereiden
1).Verhit een paar eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak daarin uit de worst, tot hij bruinig-goudkleurig wordt (zeg maar ± 10 minuten). Haal met een gaatjeslepel de worst er uit en zet zolang apart.
2).Voeg in dezelfde bakpan weer 2 eetlepels olie toe, verhit en fruit daarin aan de uien en prei tot de uien zacht geworden zijn.
3).Voeg de knoflook toe en de ansjovis en roer de ansjovis helemaal weg.
4).Doe er dan bij het tomatenconcentraat en de paprika poeder en laat lekker carameliseren.
5).Nu gaat de bouillon er bij en de tomaten en de kruiden en we brengen deze massa al roerend langzaam aan de kook.
6).Nu voegen we de bonen toe en laten dat alles nog eens 30 minuten pruttelen.
7).Tenslotte gaat het vlees erbij en laten we de massa nog eens 45 minuten inkoken tot een wat dikkere substantie.
8).Zonodig nu wat zout toevoegen en in ieder geval veel vers gemalen zwarte peper. Houd warm
8).We gaan nu werken aan de broodkorst:
A).Verhit daartoe 3-4 eetlepels maisolie in een grote anti aanbak koekenpan en fruit daarin aan de broodkruimels onder veel omroeren tot ze goudbruin en knapperig zijn en breng ze dan op smaak met peper en zout.
B).Doe de bonenmassa in een grote ovenschotel en bedek de bonen met de gefruite broodkruimels. Druppel daar over nog een 2-3 eetlepels maisolie en zet in de oven voor 15 minuten.
Dien direct op.
2).Voeg in dezelfde bakpan weer 2 eetlepels olie toe, verhit en fruit daarin aan de uien en prei tot de uien zacht geworden zijn.
3).Voeg de knoflook toe en de ansjovis en roer de ansjovis helemaal weg.
4).Doe er dan bij het tomatenconcentraat en de paprika poeder en laat lekker carameliseren.
5).Nu gaat de bouillon er bij en de tomaten en de kruiden en we brengen deze massa al roerend langzaam aan de kook.
6).Nu voegen we de bonen toe en laten dat alles nog eens 30 minuten pruttelen.
7).Tenslotte gaat het vlees erbij en laten we de massa nog eens 45 minuten inkoken tot een wat dikkere substantie.
8).Zonodig nu wat zout toevoegen en in ieder geval veel vers gemalen zwarte peper. Houd warm
8).We gaan nu werken aan de broodkorst:
A).Verhit daartoe 3-4 eetlepels maisolie in een grote anti aanbak koekenpan en fruit daarin aan de broodkruimels onder veel omroeren tot ze goudbruin en knapperig zijn en breng ze dan op smaak met peper en zout.
B).Doe de bonenmassa in een grote ovenschotel en bedek de bonen met de gefruite broodkruimels. Druppel daar over nog een 2-3 eetlepels maisolie en zet in de oven voor 15 minuten.
Dien direct op.