KookJij

Taartje van rauwe tonijn op een Japanse salade

Een heerlijk taartje van rauwe tonijn op een japanse salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Karin van Elderen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van rauwe tonijn op een Japanse salade te bereiden

Zoete aardappelen schillen en koken. Op smaak brengen en in ovenvaste soufflépotjes scheppen.
Kookringen klaarzetten.
Rode ui en peterselie heel fijn snipperen.
Tonijn in niet te dikke plakjes van 2 cm snijden. Dit alles mengen en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels olijfolie.
Vervolgens in kookringen scheppen en licht aandrukken.
Sla wassen en droog maken.
Rode peper julienne snijden. Rode paprika en verse gember in zeer fijne blokjes snijden.
Van ei, room peper en zout omelet bakken en in repen snijden.
Nori eveneens in dunne reepjes snijden.
Sla met ingrediënten vermengen.
De ingrediënten voor de dressing mengen en goed kloppen.
Soufflépotjes met zoete aardappel 15 minuten in oven verwarmen. Daarna met rietsuiker bedekken en carameliseren met bruleebrander of onder de gril.
Presentatie
Kookringen op borden plaatsen.
Sla eromheen leggen. Zorgen dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Dressing over sla sprenkelen en kookringen verwijderen.
Garneren met takje koriander.
Soufflépotjes met zoete aardappel naast bord plaatsen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst