Recept
« Terug naar recepten
Tajine met courgette, citroen en olijven
PT45M
Tajine met courgette, citroen en olijven
Een heerlijk tajine met courgette, citroen en olijven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
332 kcal kCal energie
8,5 g Gram eiwit
7,8 g Gram vet
57,2 g Gram koolhydraten
8,5 g Gram eiwit
7,8 g Gram vet
57,2 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine met courgette, citroen en olijven te bereiden
Schil de aardappelen.
Snij de courgettes overlangs en dan in blokjes van 1,5 cm.
Snij de ui in ringen.
Hak de koriander en hou wat over om te garneren.
Snij de citroen in de helft en dan elke helft in 4 partjes.
Kook de aardappelen gedurende 12 min. Laat ze uitlekken.
Fruit de ui in de olijfolie in een tajine, stoofpot of grote kookpot.
Voeg hierbij de courgettes. Laat 5 min bakken.
Voeg dan de aardappelen, de citroen en het saffraanwater toe en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de olijven, de honing en de koriander toe en laat ongeveer 5 min. verder garen.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat honing toe. Garneer met de rest van de koriander.
Serveer met vers brood, bv. ciabatta of stokbrood.
Snij de courgettes overlangs en dan in blokjes van 1,5 cm.
Snij de ui in ringen.
Hak de koriander en hou wat over om te garneren.
Snij de citroen in de helft en dan elke helft in 4 partjes.
Kook de aardappelen gedurende 12 min. Laat ze uitlekken.
Fruit de ui in de olijfolie in een tajine, stoofpot of grote kookpot.
Voeg hierbij de courgettes. Laat 5 min bakken.
Voeg dan de aardappelen, de citroen en het saffraanwater toe en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de olijven, de honing en de koriander toe en laat ongeveer 5 min. verder garen.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat honing toe. Garneer met de rest van de koriander.
Serveer met vers brood, bv. ciabatta of stokbrood.
fijnproever zegt: