Recept
« Terug naar recepten
Tajine van aardpeer
PT80M
Tajine van aardpeer
Een heerlijk tajine van aardpeer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De Engelhoeve
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine van aardpeer te bereiden
Snij het vlees in stukken (4 cm) en strooi er zout over.
Schil de aardperen, snij ze in blokjes (3 cm) en doe ze in een pan met ruim water, waraan 1 eetlepel azijn is toegevoegd.
Snij de ui fijn.
Hak de peterselie fijn.
Pers de citroen uit.
Doe in een pan met dikke bodem: het vlees, de boter of margarine, ui, zwarte peper, geelwortel of saffraan en het water.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees gaar in ± 60 min. (het moet bijna uit elkaar vallen).
Af en toe omscheppen.
Haal het gare vlees uit de pan en leg apart.
Haal de aardperen uit het water, spoel ze af en doe ze samen met de peterselie bij het kookvocht in de vleespan.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook ze in ± 20 min. gaar.
Doe het vlees dan bij de aardpeer, voeg het citroensap toe en warm alles goed door.
Serveer op een platte schaal met het vlees in het midden, de aardperen er omheen en alles overgoten met het kookvocht.
Eten met (stok-)brood.
Een variatie op dit gerecht is de vervanging van ui en peper door ½ tl gemberpoeder (= djahe).
Schil de aardperen, snij ze in blokjes (3 cm) en doe ze in een pan met ruim water, waraan 1 eetlepel azijn is toegevoegd.
Snij de ui fijn.
Hak de peterselie fijn.
Pers de citroen uit.
Doe in een pan met dikke bodem: het vlees, de boter of margarine, ui, zwarte peper, geelwortel of saffraan en het water.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees gaar in ± 60 min. (het moet bijna uit elkaar vallen).
Af en toe omscheppen.
Haal het gare vlees uit de pan en leg apart.
Haal de aardperen uit het water, spoel ze af en doe ze samen met de peterselie bij het kookvocht in de vleespan.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook ze in ± 20 min. gaar.
Doe het vlees dan bij de aardpeer, voeg het citroensap toe en warm alles goed door.
Serveer op een platte schaal met het vlees in het midden, de aardperen er omheen en alles overgoten met het kookvocht.
Eten met (stok-)brood.
Een variatie op dit gerecht is de vervanging van ui en peper door ½ tl gemberpoeder (= djahe).