Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje
PT45M
Tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje
Een heerlijk tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tannetje.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje te bereiden
Tartaar
Snijd de jodenhaas met een mes fijn.
Maak de tartaar aan met de gehakte ansjovis, kappertjes en mosterd.
Breng op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper.
Voeg voor de smeuïgheid eventueel een beetje mayonaise toe.
Breng de tartaar over in een steker of vulring en druk het vlees goed aan met behulp van een tonicstamper. Dek af met folie en zet koud weg tot gebruik.
Snijd de geschilde aardappels in mooie lange, dikke frieten.
Was ze zorgvuldig en dep ze droog.
Frituur ze voor op 150 graden C. tot ze gaar maar niet gekleurd zijn.
Laat de frieten uitlekken op keukenpapier.
UIENRINGEN:
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Maak een beslag van de overige ingrediënten.
Meng de uiringen met het beslag. Voor frituren, zie afwerking.
GEPOCHEERD SCHARRELEITJE:
Breng voor de gepocheerde eitjes een grote pan water met een flinke scheut azijn en wat zout aan de kook. Breek de eieren voorzichtig in een schaaltje. Controleer op ongerechtigheden.
Laat de eitjes - een voor een - vanuit het schaaltje voorzichtig in het net niet kokende water glijden.
Laat de eitjes ca. 2 minuten pocheren en schep ze dan met een schuimspaan naar een bak met schoon koud water over.
Verwijder de losse slierten en ongerechtigheden. Bewaar de gepocheerde eitjes in schoon koud water.
Snijd de jodenhaas met een mes fijn.
Maak de tartaar aan met de gehakte ansjovis, kappertjes en mosterd.
Breng op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper.
Voeg voor de smeuïgheid eventueel een beetje mayonaise toe.
Breng de tartaar over in een steker of vulring en druk het vlees goed aan met behulp van een tonicstamper. Dek af met folie en zet koud weg tot gebruik.
Snijd de geschilde aardappels in mooie lange, dikke frieten.
Was ze zorgvuldig en dep ze droog.
Frituur ze voor op 150 graden C. tot ze gaar maar niet gekleurd zijn.
Laat de frieten uitlekken op keukenpapier.
UIENRINGEN:
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Maak een beslag van de overige ingrediënten.
Meng de uiringen met het beslag. Voor frituren, zie afwerking.
GEPOCHEERD SCHARRELEITJE:
Breng voor de gepocheerde eitjes een grote pan water met een flinke scheut azijn en wat zout aan de kook. Breek de eieren voorzichtig in een schaaltje. Controleer op ongerechtigheden.
Laat de eitjes - een voor een - vanuit het schaaltje voorzichtig in het net niet kokende water glijden.
Laat de eitjes ca. 2 minuten pocheren en schep ze dan met een schuimspaan naar een bak met schoon koud water over.
Verwijder de losse slierten en ongerechtigheden. Bewaar de gepocheerde eitjes in schoon koud water.
wouros zegt: