KookJij

Tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje

Een heerlijk tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tannetje.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van jodenhaas met gepocheerd scharreleitje te bereiden

Tartaar

Snijd de jodenhaas met een mes fijn.
Maak de tartaar aan met de gehakte ansjovis, kappertjes en mosterd.
Breng op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper.
Voeg voor de smeuïgheid eventueel een beetje mayonaise toe.
Breng de tartaar over in een steker of vulring en druk het vlees goed aan met behulp van een tonicstamper. Dek af met folie en zet koud weg tot gebruik.
Snijd de geschilde aardappels in mooie lange, dikke frieten.
Was ze zorgvuldig en dep ze droog.
Frituur ze voor op 150 graden C. tot ze gaar maar niet gekleurd zijn.
Laat de frieten uitlekken op keukenpapier.
UIENRINGEN:
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Maak een beslag van de overige ingrediënten.
Meng de uiringen met het beslag. Voor frituren, zie afwerking.
GEPOCHEERD SCHARRELEITJE:
Breng voor de gepocheerde eitjes een grote pan water met een flinke scheut azijn en wat zout aan de kook. Breek de eieren voorzichtig in een schaaltje. Controleer op ongerechtigheden.
Laat de eitjes - een voor een - vanuit het schaaltje voorzichtig in het net niet kokende water glijden.
Laat de eitjes ca. 2 minuten pocheren en schep ze dan met een schuimspaan naar een bak met schoon koud water over.
Verwijder de losse slierten en ongerechtigheden. Bewaar de gepocheerde eitjes in schoon koud water.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Kan zijn dat je er nooit van gehoord hebt,geen schande:even googlen (jodenhaas.nl)en je krijgt je antwoord, of raadpleeg een goed kookboek.
kortho

kortho zegt:
Sorry staat eronder.maar toch nooit van gehoord.
groetjes
kortho

kortho zegt:
Sorry hoor het lijkt mij een prima recept maar please kan iemand mij vertellen wat jodenhaas is????:):):):)