KookJij

Tartiflette met Mechelse koekoek

Een heerlijk tartiflette met mechelse koekoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartiflette met Mechelse koekoek te bereiden

Schil de aardappelen en kook ze voor 4/5 gaar. Snijd ze in schijfjes.

Stoof de ui met de lookteentjes. Verwijder daarna de lookteentjes.

Neem een ovenschotel en schik hierin eerst een laag aardappel, ui, rauwe ham, opnieuw een laag aardappel en eindig met een laag kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet met room en gaar 15 à 20 minuten in een oven van 180° C.

Kruid de Mechelse koekoek royaal met tijm, peper en zout. Kruid ook de binnenkant en voeg de laurierblaadjes en de geplette jeneverbessen toe. Overgiet met wat olijfolie en gaar in een oven van 180°C gedurende één uur.

Meng de rode biet met de appel en maak deze salade aan met xeresazijn en hazelnootolie. Kruid met peper en zout.

Haal de Mechelse koekoek uit de oven en verwijder het overtollige vet uit de pan. Deglaceer de pan met de gevogeltejus of -fond en laat even inkoken.

Versnijd de Mechelse koekoek, schik op de borden en nappeer met saus. Verdeel de tartiflette.

Garneer de borden met een streep verkruimeld speculaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst