Recept
« Terug naar recepten
Tartiflette
PT35M
Tartiflette
Een heerlijk tartiflette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartiflette te bereiden
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Plet ze tot puree met de boter en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Fruit de ui in olie. Snij de champignons in plakjes en doe ze bij de ui, samen met de plakjes bacon. Bak alles samen tot de bacon goudbruin kleurt. Meng de champignons en bacon door de puree. Kruid bij met peper en zout. Doe het mengsel in een grote ovenschaal of verdeel het over vier kleine ovenschaaltjes.
3. Verwarm de wijn met de room en laat de kaas daarin smelten. Giet het over de puree en zet even onder een hete grill. Serveer meteen met een frisse groene sla.
2. Fruit de ui in olie. Snij de champignons in plakjes en doe ze bij de ui, samen met de plakjes bacon. Bak alles samen tot de bacon goudbruin kleurt. Meng de champignons en bacon door de puree. Kruid bij met peper en zout. Doe het mengsel in een grote ovenschaal of verdeel het over vier kleine ovenschaaltjes.
3. Verwarm de wijn met de room en laat de kaas daarin smelten. Giet het over de puree en zet even onder een hete grill. Serveer meteen met een frisse groene sla.
erna .vanderhaeghen zegt: