Recept
« Terug naar recepten
Tempura van garnalen, wok van Chinese kool en spinazie
PT50M
Tempura van garnalen, wok van Chinese kool en spinazie
Een heerlijk tempura van garnalen, wok van chinese kool en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempura van garnalen, wok van Chinese kool en spinazie te bereiden
- Kook de rijst in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af.
- Fruit de look in een wok met de sesamolie. Giet de Chinese kool, de spinazie en de sojasaus erbij en laat bakken op een hoog vuur. Breng op smaak met peper.
- Meng 120 g bloem met wat zout en het bicarbonaat. Klop het water er geleidelijk door tot een homogeen beslag. Giet de rest van de bloem in een groot diep bord. Haal de garnalen eerst door de bloem en klop het teveel eraf. Haal ze daarna door het beslag en bak ze dan goudbruin in de hete frituurolie. Serveer de garnalen met de groenten en de rijst en bestrooi met de gesnipperde peterselie.