KookJij

terrine van geroosterde paprika`s

Een heerlijk terrine van geroosterde paprika`s recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe terrine van geroosterde paprika`s te bereiden

Snijd 7 geroosterde,ontvelde en van zaadlijsten ontdane paprika`s in de lengte in dunne,even lange repen.Laat de achtste geroosterde paprika heel;die hebt u nodig voor de salsa.Klop de mascarpone met het eigeel,de peterselie,het basilicum,de helft van de knoflook en peper en zout.Sla in een apart kommetje de eiwitten stijf en klop die vervolgens door het mascarpone mengsel.Verhit de oven voor op 180 graden.Bekleed de bodem van een licht met olie ingevet broodblik(900)gr.met bakpapier.Verdeel 1/3 van het kaasmengsel over de bodem.Schik vervolgens de helft van de reepjes paprika in een laag op de mascarpone.Doe dit tot u alle kaas en reepjes paprika hebt gebruikt.Dek het blik af met folie en zet het in een braadslede.Giet er zoveel water bij dat het blik voor de helft in het water staat.Bak de terrine 1 uur in de oven.Laat het broodblik afkoelen in de braadslede,haal het eruit en laat het een nacht afkoelen.Bereid de salsa een paar uur voor het serveren.Hak de overige geroosterde en verse paprika`s fijnin een keukenmachine.Voeg de overige knoflook,de suiker,de olie en de azijn toe.Bewaar wat basilicum voor garnering en doe de rest in de keukenmachine.Hak alles goed fijn.Breng de salsa op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.Haal de terrine uit het blik en snijd haar in dikke plakken.Garneer haar met basilicum en serveer met de salsa.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst