Recept
« Terug naar recepten
Terrine van prei met maatjes
PT50M
Terrine van prei met maatjes
Een heerlijk terrine van prei met maatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van prei met maatjes te bereiden
1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Doe ze in een pan met wat olijfolie en laat ze 20 minuten op een zacht vuurtje konfijten.
2. Snij de prei en de lente-uitjes in stukken van 7 à 8 cm. Snij de prei overlangs in en spoel goed onder stromend water. Blancheer kort in gezouten water en laat schrikken in koud water, zodat de kleur behouden blijft.
3. Bedek een langwerpige vorm met plastic folie. Zorg dat de folie aan de lange kanten boven de vorm komt. Schik de aardappelen, prei, lente-uitjes en maatjes in laagjes in de vorm.
4. Week de gelatine en los hem op in de warme visbouillon. Laat even afkoelen en giet over de groenten en de vis. Vouw de folie dicht en zet een nacht in de koelkast.
5. Meng de zure room met enkele druppels tabasco. Kruid met peper en zout. Laat 2 eetlepels boter lichtjes bruin worden en leng aan met sherryazijn of citroensap.
6. Snij de terrine in plakken en verdeel ze over de borden. Garneer elke plak met een schepje zure room, wat dille en waterkers. Druppel er gesmolten boter omheen.
Zijn er geen maatjes te vinden? Met gerookte paling of zalm is deze terrine ook heerlijk.
2. Snij de prei en de lente-uitjes in stukken van 7 à 8 cm. Snij de prei overlangs in en spoel goed onder stromend water. Blancheer kort in gezouten water en laat schrikken in koud water, zodat de kleur behouden blijft.
3. Bedek een langwerpige vorm met plastic folie. Zorg dat de folie aan de lange kanten boven de vorm komt. Schik de aardappelen, prei, lente-uitjes en maatjes in laagjes in de vorm.
4. Week de gelatine en los hem op in de warme visbouillon. Laat even afkoelen en giet over de groenten en de vis. Vouw de folie dicht en zet een nacht in de koelkast.
5. Meng de zure room met enkele druppels tabasco. Kruid met peper en zout. Laat 2 eetlepels boter lichtjes bruin worden en leng aan met sherryazijn of citroensap.
6. Snij de terrine in plakken en verdeel ze over de borden. Garneer elke plak met een schepje zure room, wat dille en waterkers. Druppel er gesmolten boter omheen.
Zijn er geen maatjes te vinden? Met gerookte paling of zalm is deze terrine ook heerlijk.