KookJij

Terrine van prei met maatjes

Een heerlijk terrine van prei met maatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van prei met maatjes te bereiden

1. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Doe ze in een pan met wat olijfolie en laat ze 20 minuten op een zacht vuurtje konfijten.
2. Snij de prei en lente-uitjes in stukken van 7 à 8 cm. Snij de prei overlangs in en spoel goed. Blancheer kort in gezouten water en laat schrikken in koud water, om de kleur te behouden.
3. Bekleed een langwerpige vorm met plasticfolie, die er aan de lange kanten overheen hangt. Schik de aardappelen, prei, lente-uitjes en maatjes in laagjes in de vorm.
4. Week de gelatine en los hem op in de warme visbouillon. Laat even afkoelen en giet over de groenten en de vis. Vouw de folie dicht en zet een nacht in de koelkast.
5. Meng de zure room met enkele druppels tabasco. Kruid met peper en zout. Laat twee eetlepels boter lichtjes bruin worden en leng aan met sherryazijn of citroensap.
6. Snij de terrine in plakken en verdeel ze over de borden. Garneer elke plak met een schepje zure room, wat dille en waterkers. Druppel er gesmolten boter omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Ik denk dat een gemiddeld formaat cakeblik volstaat, Robmar.
Groet,
Anna.
KookJij.
robmar

robmar zegt:
Marijke,
Graag de binnen afmetingen van de vorm a.u.b? Een goed resultaat wordt daardoor wellicht bepaald.