Recept
« Terug naar recepten
Toast met tartiflette
PT30M
Toast met tartiflette
Een heerlijk toast met tartiflette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toast met tartiflette te bereiden
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik.
Schil en hak de sjalot fijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn geabsorbeerd hebben. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale-kaas.
Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.).
Schil en hak de sjalot fijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn geabsorbeerd hebben. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale-kaas.
Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.).