KookJij

Tomaat à l'escargots

Een heerlijk tomaat à l'escargots recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaat à l'escargots te bereiden

Tomaten horizontaal doorsnijden en van zaadlijsten ontdoen. Ui fijn snipperen (brunoise snijden) . 50 Gram kruidenboter en 25 gram roomboter smelten en ui toevoegen en de gesneden slakken erbij doen. Knoflook fijn hakken en toevoegen en dit alles aanbakken met wat peper en zout. Alu folie op bordje leggen met de tomaten erop en vullen met het slakkenmengsel, daarboven het restant kruidenboter en dichtvouwen. Peterselie wassen. Slakkenpakketje in een hete oven (200°C gas, 180°C hete lucht) gaar laten worden in 10 min. Uit oven halen en terug op bordje leggen, van boven open vouwen en toefje peterselie erin steken. Serveren met warm bruin stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Origineel! Ik ken intussen veel variaties op gevulde tomaten maar dit is de eerste met slakken. Gaat bij de verzameling favorieten, 'n goeie om indruk mee te maken! :p