Recept
« Terug naar recepten
Tomatensoep met Pistou
PT75M
Tomatensoep met Pistou
Een heerlijk tomatensoep met pistou recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensoep met Pistou te bereiden
PISTOU:
1).Doe alle ingredienten, behalve de olie, in de blender en draai daarvan een homogene pasta.
2).Met een draaiende motor langzaam de olie er bij gieten.
3).Maak op smaak af met peper en zout.
TOMATENSOEP:
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
2).Doe daarin de uien, winterwortel, selderij, lomboks,
knoflook, gember en de verkruimelde bouillon blokjes en roer dat goed door elkaar.
3).Wanneer uien en winterwortel zacht geworden zijn, mag de rest er bij.
4).Zo nu en dan roeren, aan de kook brengen en 45 minuten zachtjes laten pruttelen en breng op smaak met peper.
5).Dan gaat de peterselie er bij en vervolgens wordt het geheel gepureerd in een keukenmachine of met een staafblender
OPTIONEEL:
A).Vermicelli er bij doen.
B).Blokjes vlees, vis of garnalen door de soep doen.
C).Aardappelen door de soep doen.
enz.enz.
1).Doe alle ingredienten, behalve de olie, in de blender en draai daarvan een homogene pasta.
2).Met een draaiende motor langzaam de olie er bij gieten.
3).Maak op smaak af met peper en zout.
TOMATENSOEP:
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
2).Doe daarin de uien, winterwortel, selderij, lomboks,
knoflook, gember en de verkruimelde bouillon blokjes en roer dat goed door elkaar.
3).Wanneer uien en winterwortel zacht geworden zijn, mag de rest er bij.
4).Zo nu en dan roeren, aan de kook brengen en 45 minuten zachtjes laten pruttelen en breng op smaak met peper.
5).Dan gaat de peterselie er bij en vervolgens wordt het geheel gepureerd in een keukenmachine of met een staafblender
OPTIONEEL:
A).Vermicelli er bij doen.
B).Blokjes vlees, vis of garnalen door de soep doen.
C).Aardappelen door de soep doen.
enz.enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel over kommen of diepe borden, naar smaak pistou toevoegen en serveer er stokbrood bij of ciabatta.