Recept
« Terug naar recepten
Tonijnbrood met een lichte groene saus
PT70M
Tonijnbrood met een lichte groene saus
Een heerlijk tonijnbrood met een lichte groene saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tonijnbrood met een lichte groene saus te bereiden
Kook, schil en pureer de aardappelen. Doe ze in een mengkom, voeg 1 ei toe, de Parmezaanse kaas en de uitgelekte tonijn.
Verwarm de oven voor op 200°C; verkruimel de tonijn met een vork en meng met de andere ingrediënten tot u een gladde textuur verkrijgt.
Doe het mengsel op een vel aluminiumfolie en geef de vorm van een broodje. Rol het broodje op in de folie waarbij u controleert dat de uiteinden goed dicht zijn en bak gedurende ongeveer 30 minuten in een warme oven.
Kook het ei terwijl het broodje in de oven staat en meng het daarna met de peterselie, de ansjovis, de kappertjes, de olie en het snuifje zout. Voeg de yoghurt toe en meng goed om een smakelijke, lekkere saus te verkrijgen.
Laat het broodje afkoelen, snij in plakjes, serveer op een bedje van sla en giet de saus erover met een lepel.
Verwarm de oven voor op 200°C; verkruimel de tonijn met een vork en meng met de andere ingrediënten tot u een gladde textuur verkrijgt.
Doe het mengsel op een vel aluminiumfolie en geef de vorm van een broodje. Rol het broodje op in de folie waarbij u controleert dat de uiteinden goed dicht zijn en bak gedurende ongeveer 30 minuten in een warme oven.
Kook het ei terwijl het broodje in de oven staat en meng het daarna met de peterselie, de ansjovis, de kappertjes, de olie en het snuifje zout. Voeg de yoghurt toe en meng goed om een smakelijke, lekkere saus te verkrijgen.
Laat het broodje afkoelen, snij in plakjes, serveer op een bedje van sla en giet de saus erover met een lepel.