KookJij

Tournedos van kabeljauw

Een heerlijk tournedos van kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kazen van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tournedos van kabeljauw te bereiden

Meng het broodkruim met ¾ van de verse kruiden, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de kabeljauw met wat mosterd en bedek deze dan met een dikke laag van het kruim. Plaats 25 à 30 min. in een oven van 180°C. Maak van de aardappelen een smeuïge puree en werk af met een nootje boter en de rest van de verse kruiden. Gaar het witloof tot het al het vocht mooi heeft opgenomen. Wentel het daarna in een plak Passendale Prelude. Plaats in de oven tot de kaas lichtjes zacht wordt. Klop de eierdooiers en het bier met wat peper en zout tot een luchtige sabayon. Als deze mooi cremeux is, werk hem dan af met enkele nootjes malse boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Is ook lekker;)
Blob

Blob zegt:
Ik heb een grote bos kervel over, dus morgen kervelsoep:):):)
fijnproever

fijnproever zegt:
Blij te horen dat het gesmaakt heeft;):D:D Groetjes, Erwin.
Blob

Blob zegt:
Hoi Erwin, het was erg lekker, de sabayon schuimde prachtig, maar werd niet cremeux, dan denk ik aan een beetje gebonden, groetjes Brigitte:)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Blob, het is een sabayon dus met rauwe eierdooiers en de saus hoort bij het geheel, kan natuurlijk zowel bij de vis of de groenten apart geserveerd worden. ;) Groetjes, Erwin.
Blob

Blob zegt:
hallo Erwin, ik ga dit recept vanavond maken, ziet er erg lekker uit. Ik had een vraagje: maak je de saus met rauwe eidooiers of moeten ze licht verwarmd zodat het gaat binden? De saus hoort bij de vis?
Bedankt.