Recept
« Terug naar recepten
Tournedos van kabeljauw
PT65M
Tournedos van kabeljauw
Een heerlijk tournedos van kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazen van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos van kabeljauw te bereiden
Meng het broodkruim met ¾ van de verse kruiden, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de kabeljauw met wat mosterd en bedek deze dan met een dikke laag van het kruim. Plaats 25 à 30 min. in een oven van 180°C. Maak van de aardappelen een smeuïge puree en werk af met een nootje boter en de rest van de verse kruiden. Gaar het witloof tot het al het vocht mooi heeft opgenomen. Wentel het daarna in een plak Passendale Prelude. Plaats in de oven tot de kaas lichtjes zacht wordt. Klop de eierdooiers en het bier met wat peper en zout tot een luchtige sabayon. Als deze mooi cremeux is, werk hem dan af met enkele nootjes malse boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Blob zegt:
fijnproever zegt:
fijnproever zegt: