VARIATIES :
*We kunnen varieren met het fruit
*In plaats van kaneel vanille(extract)
*In plaats van zelf een deeg kneden kunnen we ook kant en klare diepvries-bladerdeeg gebruiken.
*We kunnen op het fruit nog een laag custardvla doen,alvorens het deeg te gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Trois Fruitatin
PT120M
Trois Fruitatin
Een heerlijk trois fruitatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trois Fruitatin te bereiden
DEEG :
*Doe suiker en zout in een grote kom en zeef daar boven uit de bloem.Meng goed
*De roomboter in vlokjes snijden en over het oppervlak verdelen en een scheutje koude melk er op en kneden maar tot een samenhangende bal is verkregen,die niet meer plakt.Dit vergt wel enig kneed werk.
*Pak in een stuk folie of plastic en leg ± 1 uur weg in de koeling
*Ondertussen wordt het fruit gebruiksklaar gemaakt
*De bodem van de taartvorm of springvorm wordt nu bedekt met de helft van de gesmolten roomboter,waarop de helft van de kaneelsuiker gestrooid wordt
*Leg dan de vruchten met de bolle kant naar boven op de taartbodem en bedek het fruit met de rest van de gesmolten boter en de rest van de kaneelsuiker
*Het deeg wordt nog eens goed gekneed en tot een lap gerold die iets groter is dan de bodem van de taartbodem.
De deeglap wordt als het ware ingestopt zoals je de dekens van een bed instopt.Prik nu een paar gaten in het deeg,zodat die zich kan ontluchten tijdens het afbakken.
*Dit geheel gaat in een oven die reeds was voorverwarmd op ± 210 graden Celsius.Het bakken zal ongeveer een 25-30 minuten in beslag nemen.
*We halen de taart uit de oven en laten hem zover afkoelen dat we de vorm kunnen manipuleren.Hij moet nog wel warm zijn.We draaien de taart om op een grote schaal en daar is de tatin.
*Hij kan natuurlijk koud worden gegeten,maar warm is hij eigenlijk het lekkerst.
*Doe suiker en zout in een grote kom en zeef daar boven uit de bloem.Meng goed
*De roomboter in vlokjes snijden en over het oppervlak verdelen en een scheutje koude melk er op en kneden maar tot een samenhangende bal is verkregen,die niet meer plakt.Dit vergt wel enig kneed werk.
*Pak in een stuk folie of plastic en leg ± 1 uur weg in de koeling
*Ondertussen wordt het fruit gebruiksklaar gemaakt
*De bodem van de taartvorm of springvorm wordt nu bedekt met de helft van de gesmolten roomboter,waarop de helft van de kaneelsuiker gestrooid wordt
*Leg dan de vruchten met de bolle kant naar boven op de taartbodem en bedek het fruit met de rest van de gesmolten boter en de rest van de kaneelsuiker
*Het deeg wordt nog eens goed gekneed en tot een lap gerold die iets groter is dan de bodem van de taartbodem.
De deeglap wordt als het ware ingestopt zoals je de dekens van een bed instopt.Prik nu een paar gaten in het deeg,zodat die zich kan ontluchten tijdens het afbakken.
*Dit geheel gaat in een oven die reeds was voorverwarmd op ± 210 graden Celsius.Het bakken zal ongeveer een 25-30 minuten in beslag nemen.
*We halen de taart uit de oven en laten hem zover afkoelen dat we de vorm kunnen manipuleren.Hij moet nog wel warm zijn.We draaien de taart om op een grote schaal en daar is de tatin.
*Hij kan natuurlijk koud worden gegeten,maar warm is hij eigenlijk het lekkerst.