Recept
« Terug naar recepten
Uien stamppot ovenschotel
PT90M
Uien stamppot ovenschotel
Dit is de ovenschotel versie maar je kan dit natuurlijk ook gewoon als stamppot eten,dan vervang je het gehakt door een rookworst of een speklapje.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien stamppot ovenschotel te bereiden
- Kook de aardappelen gaar met het bouillonblokje.
- Smelt wat olie of boter in een pan en laat de uien op laag vuur gaar worden.
- Kruid de uien met de tijm,peper en zout.
- Bak het gehakt rul met de teen fijngehakte knoflook,eventueel ook kruiden met peper en zout.
- Stamp de aardappelen,uien,melk,roomboter en peterselie tot een stamppot.
- Doe het gehakt in een ovenschaal en verdeel de stamppot erover.
- Bestrooi naar smaak met de geraspte kaas en bak in een voorverwarmde oven van 200C tot de kaas de gewenste kleur heeft.
lijkt me heerlijk zegt:
Peter