Recept
« Terug naar recepten
Urker dikkoek
PT30M
Urker dikkoek
Een heerlijk urker dikkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
betty Weerstand
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Urker dikkoek te bereiden
Snijd het spek in dunne repen. Bak deze in de braadpan.
Maak deeg van bloem, melk, zout, gist, ei, boter, krenten en rozijnen.
Kneed dit geheel goed door.
Als de spek goed doorgebakken is dan kan het
deeg op het spek en dit laat je 20 minuten rijzen,
met de deksel op de braadpan, op een klein pitje.
Maak ondertussen de saus: meng custard aan met een beetje melk zodat er geen klontjes in komen.
Zet de rest van het melk op het vuur en wacht tot de melk kookt.
Voeg de custard toe. Roer totdat het gebonden is.
Om het geheel af te maken kun je naar smaak stroop toevoegen.
Maak deeg van bloem, melk, zout, gist, ei, boter, krenten en rozijnen.
Kneed dit geheel goed door.
Als de spek goed doorgebakken is dan kan het
deeg op het spek en dit laat je 20 minuten rijzen,
met de deksel op de braadpan, op een klein pitje.
Maak ondertussen de saus: meng custard aan met een beetje melk zodat er geen klontjes in komen.
Zet de rest van het melk op het vuur en wacht tot de melk kookt.
Voeg de custard toe. Roer totdat het gebonden is.
Om het geheel af te maken kun je naar smaak stroop toevoegen.