Recept
« Terug naar recepten
Valentijnssoep
PT30M
Valentijnssoep
Een heerlijk valentijnssoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Valentijnssoep te bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin het sjalotje goudgeel, voeg de knoflook, champignons, bleekselderij, prei en tomaten toe.
Stoof het geheel gedurende 1 minuut.
Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.
Druk de soep door een zeef.
Voeg de geklopte room aan de soep toe.
Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.
Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.
Leg de Blue d\'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.
Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.
Schrijf een lieve boodschap op een servetje en de romantiek kan beginnen.
Eet smakelijk!
Stoof het geheel gedurende 1 minuut.
Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.
Druk de soep door een zeef.
Voeg de geklopte room aan de soep toe.
Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.
Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.
Leg de Blue d\'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.
Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.
Schrijf een lieve boodschap op een servetje en de romantiek kan beginnen.
Eet smakelijk!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
netty zegt:
leny wortman zegt:
Dit soepje doe ik, klein bladerdeegtaartje met tomaten/kaas/pesto vulling en hartje erop.
Heel klein bloemkooltje met champignonnensaus, krieltjes en gehaktballentjes die je ook in hartvorm kan bakken?
Ik hoop dat je er nog wat aan hebt.
Oh en mooi ijs toe natuurlijk!:p
Michiel d zegt:
Zorg dat je een ruime hoeveelheid goed kokend water met een klein scheutje azijn erin hebt en snij de tomaten kruislings in, vervolgens dompel je niet teveel tomaten tegelijk in het water om ze direct daarna in ijswater(of goed koud water)te koelen. vervolgens snij je zaadlijsten enz. weg en dan in brunoise (blokjes) snijden.