Recept
« Terug naar recepten
Vallende sterren
PT30M
Vallende sterren
Een heerlijk vallende sterren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
domy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vallende sterren te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng de bloem met de cacao, bruine suiker en een snufje zout. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed ze door het deeg tot een samenhangend deeg. Voeg er eventueel 2 eetlepels koud water aan toe. Kneed de stukjes chocolade erdoor. Rol de deeg uit en snijd er met een uitsteekvormpje sterren uit. Leg ze naast elkaar op een plaat en bak ze in de oven, 12 minuten goudbruin. Hak de pepermuntkussentjes fijn in de keukenmachine en meng de verse roomkaas erdoor.
Decoreren:
Bestrijk een koek met het pepermuntmengsel en druk een tweede koek erop. Bestrooi met poedersuiker.
Decoreren:
Bestrijk een koek met het pepermuntmengsel en druk een tweede koek erop. Bestrooi met poedersuiker.
janouck zegt: