Recept
« Terug naar recepten
Variatie op aardappel en haring
PT90M
Variatie op aardappel en haring
Een heerlijk variatie op aardappel en haring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Variatie op aardappel en haring te bereiden
Gevulde aardappel. Snijd de aardappelen dwars in twee en snijd een stukje van de onderkant zodat ze blijven staan.
Maak met de parissienneboor een holletje in de aardappelhelften.
Kook de uitgeholde aardappelen in gezouten water. Ze moeten gaar zijn maar nog stevig. Laat afkoelen.
Klop de zure room op en voeg de zeste en het sap van de citroen en ook de fijngesneden bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappeltjes met de room en daarop een laagje avruga eitjes. Bewaar de overgebleven room voor de versiering.
Blinis. kook de geschilde aardappelen, giet af en stoom droog.
Pureer ze met de bloem, eieren en eiwit en breng op smaak met peper en zout.
Bak van dit beslag kleine blinis (5cm doorsnee) in een pan met antiaanbaklaag.
Schil de paprika’s en snijd ze in brunoise.
Stoof de paprika met de rozemarijn, de geperste knoflookteentjes, de suiker en peper en zout in wat olijfolie gaar. Verwijder de rozemarijn.
Vul een glaasje tot ongeveer de helft met haringtartaar en spuit er de aardappel espuma op. Zet het glaasje rechts op het bord.
Tartaar. Kook de aardappelen en mix ze met het kookvocht.
Passeer door een zeef en voeg crème fraîche en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de massa in een sifon en draai er 1 gaspatroon op.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de rest van de haring in kleine blokjes.
Snijd de olijven in ringetjes.
Meng de haring, de appel en de olijven en voeg citroensap toe (proeven!) en gehakte dille.
Voeg olijfolie toe en breng op smaak.
LET OP KIDDESPUIT
Lees de gebruiksaanwijzing. Zorg dat de massa absoluut klontvrij is
Draai nooit het deksel van de Kiddespuit, maar spuit deze volledig leeg in een gootsteen
Maak met de parissienneboor een holletje in de aardappelhelften.
Kook de uitgeholde aardappelen in gezouten water. Ze moeten gaar zijn maar nog stevig. Laat afkoelen.
Klop de zure room op en voeg de zeste en het sap van de citroen en ook de fijngesneden bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de aardappeltjes met de room en daarop een laagje avruga eitjes. Bewaar de overgebleven room voor de versiering.
Blinis. kook de geschilde aardappelen, giet af en stoom droog.
Pureer ze met de bloem, eieren en eiwit en breng op smaak met peper en zout.
Bak van dit beslag kleine blinis (5cm doorsnee) in een pan met antiaanbaklaag.
Schil de paprika’s en snijd ze in brunoise.
Stoof de paprika met de rozemarijn, de geperste knoflookteentjes, de suiker en peper en zout in wat olijfolie gaar. Verwijder de rozemarijn.
Vul een glaasje tot ongeveer de helft met haringtartaar en spuit er de aardappel espuma op. Zet het glaasje rechts op het bord.
Tartaar. Kook de aardappelen en mix ze met het kookvocht.
Passeer door een zeef en voeg crème fraîche en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de massa in een sifon en draai er 1 gaspatroon op.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de rest van de haring in kleine blokjes.
Snijd de olijven in ringetjes.
Meng de haring, de appel en de olijven en voeg citroensap toe (proeven!) en gehakte dille.
Voeg olijfolie toe en breng op smaak.
LET OP KIDDESPUIT
Lees de gebruiksaanwijzing. Zorg dat de massa absoluut klontvrij is
Draai nooit het deksel van de Kiddespuit, maar spuit deze volledig leeg in een gootsteen