Recept
« Terug naar recepten
Varkens Carbonaadjes op de Wijze van Bill Taylor
PT100M
Varkens Carbonaadjes op de Wijze van Bill Taylor
Bill Taylor was mijn Amerikaanse collega gedurende 17 jaren van de 20, die ik voor General Electric Plastics werkte. Met hem heb ik vele culinaire avonturen beleefd en veel gereisd door Amerika langs de vestigingen van General Electrics. Van hem en zijn vrouw Beverly heb ik vele recepten overgenomen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkens Carbonaadjes op de Wijze van Bill Taylor te bereiden
- Meng de bloem, de knoflookpoeder, het zout en de peper goed door elkaar en rol door dat mengsel de carbonades.
- Verhit in de pan met de dikke bodem de olie plus de roomboter.
- Rold de carbonades door de geklutste eitjes en vervolgens door de broodkruimmix.
- Bak nu de gepaneerde carbonades lekker bruin, tot de paneer mooi krokant is geworden.
- Hierna de carbonades verpakken in de alu-folie en 30 minuten laten garen in de oven.
- In die 30 minuten gaan we aan de slag met de champignonspread.
- Meng hiertoe de inhoud van een blikje Campbell champignon soep met de melk en de kruiden en de knoflook en laat de spread niet te dun worden.
- Zodra de carbonades een halfuur in de oven hebbebn gezeten: haal ze eruit en pak ze uit de alu-folie.
- Bedek dan de carbonades zo goed mogelijk met de spread en leg ze weer terug in de bak bedekt met alu-folie.
- Laat ze weer een 30 tal minuutjes in de ovengaren, welke inmiddels op 160 graden is gezet.
- Geef er rijst bij of puree en combineer dat met vers gekookte maiskorrelsen doperwten of boontjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een mooie rode wijn bij.